VANN
vestfjellet har et godt utvalg av store og små vann, noen lett tilgjengelige for de som ønsker å bade og nyte naturen andre mer for den ihuga fisker.

Det er mange vann i vestfjellet hvor du kan bade og fiske, eller rett og slett bare nyte synet.
Drikkevann kan også hentes her.

Mjogsjøen
den lengste sjøen i vestfjellet og ligger i sin helhet i Gausdal kommune, men er tilgjengeligetter en 20.min fin spasertur fra Gaustumsetra. I sørenden av vannet ligger den første fritidseiendommen etablert i vestfjellet.
Lunken
er et av vannene som ligger helt i veikanten, her kan du bade og fiske og i østenden av vannet ligger en fin plass for camping.
Skjellbreidsvatnet
ligger en 15 min tur fra vegen og gir muligheter for bading og fiske.
Bjørtjern
er først og fremst et fiskevann for de med tolmod og stang.
Dingen
et fiskevann rett ved siden av vegen greit å fiske i for store og små.
Auggevatnet
ligger 20 min gange fra veien og er et godt fiskevann.
Åltjern øvre og nedre
øvre Åltjern er for de som ønsker seg fisketur og camping, det nedre er tilrettelagt for funksjonshemmede og er vel vestfjellets beste badeplass med muligheter for camping.
Foreningen har ofte sitt sommertreff her.
Sjogvatna
danner tilsammen det største vannspeilet i vestfjellet her er det fint for de som ønsker å ta med kano,
to mindre øyer gjør det mulig å gå iland for rast eller bading.
Vivelsjøen
en god tur over myrdragene gir deg tilgang til Vivelsjøen, vannet for fiskerne og også isfiske.
Storlondammen
dammen er oppdemt og er en del av fløtningsanlegget i Vismunda.

Fåberg vestfjell hytteforening, oppdatert 20150205, webmaster bjriise@broadpark.no